7 december 2021

De mooiste zeilroutes ter wereld

2 min read

Zeilen betekent voor veel mensen ultieme vrijheid. Heerlijk op open zee het avontuur opzoeken en zelf bepalen welke richting je neemt. Het is voor veel Nederlanders dus een fijne bezigheid op vakantie of gewoon tijdens een weekendje weg in eigen land. Voor nu moeten we ons beperken tot zeilen in Nederland, wat ook hartstikke mooi is, maar wegdromen bij verre, exotische bestemmingen mag natuurlijk altijd. Hieronder volgt een lijstje met mooie zeilplekken.

Sicilië, Italië

Je hoeft echt niet ver te reizen om op een mooie zeilbestemming aan te komen. In Europa heb je er namelijk ook genoeg. Eén daarvan is het eiland Sicilië in de Middellandse Zee. Zo heeft het een prachtige ruige kustlijn en kun je bij veel dorpjes aanleggen en de omgeving ontdekken. De dorpjes hebben veel karakteristieke overblijfselen van Arabische, Romeinse en Griekse invloeden: mooie fotokiekjes dus gegarandeerd! Ook kun je in de vele baaitjes prachtig zwemmen en snorkelen. Vergeet het heerlijke Italiaanse eten en de Siciliaanse specialiteiten natuurlijk niet. Dit is er in overvloed in de vele dorpjes langs de kust.

Tahiti, Frans-Polynesië

Dit is wel een stuk verder dan Sicilië. Deze eilandengroep ligt in de Stille Oceaan en het bekendste eiland is Tahiti. Hier vind je veel witte bounty stranden en waan je je werkelijk in een paradijs vol met palmbomen. Vertoef hier heerlijk in één van de vele resorts of blijf op je eigen boot voor de kust liggen. Naast Tahiti zijn er nog veel meer eilanden die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Bora Bora. Ook hier kun je mooi snorkelen en daarnaast genieten van heerlijk eten. Let wel op: deze eilanden zijn qua prijzen niet voor iedereen weggelegd. Aan alle activiteiten zit wel een groot prijskaartjes. Maar als je het kan missen, is dit een prachtig gebied om door heen te zeilen.

Belize, Midden-Amerika

Hier vind je overal prachtige koraalriffen. Een waar paradijs voor vervend duikers en mensen die van snorkelen houden. In Belize vind je overweldigende onderwaternatuur waarbij je je geen dag zult vervelen. Zo zijn onderwatergrotten, kan je er kayaktochten doen en kan een bezoek aan een Maya-ruïne natuurlijk ook niet missen. Daarnaast moet je ook ‘s avonds natuurlijk nog tijd vrijmaken om te eten: in Belize doen ze dat met een heerlijke barbecue waarop je je eigen gevangen vis vers bereid. Heerlijk vertoeven dus.

Ben je vaak op een middelgroot zeiljacht of ga je voor een langere tijd weg? Wellicht is het dan verstandig om een nogepa training te volgen. Hierdoor weet je wat je moet doen in het geval noodsituaties aan boord en op zee. Kijk eens op de website van FMTC Safety voor meer informatie over deze cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *