17 januari 2022

Waarom de zomer zo fijn is

2 min read
aluminium bootje

De herfst en de winter zijn voorbij, het is lente en de zomer is in het vooruitzicht! De donkere periode is voorbij. De zomer is een periode waar veel mensen naar uitkijken. Het is mooi weer, de zon schijnt vaak. De dagen zijn lang en gezellig. De terrassen zitten goed vol en de mensen zijn vrolijk. Mensen zijn veel buiten en zijn vaak mooi gekleed. Bijna iedereen houd van de zomer. Oude mensen hebben het vaak niet zo met dat met warme weer. Maar hoe komt het nou precies dat we de zomer zo fijn vinden? In dit artikel lees je de 7 redenenen. 

Varen met een bootje

In de zomer kun je heerlijk het water op gaan. In de winter is het daar vaak veel te koud voor. Je kunt in de zomer heerlijk varen met je vrienden over het water. Ben je nog op zoek naar een mooi bootje? Bezoek de website van Aluminium workboat als je op zoek bent naar een aluminium bootje

Gelukshormoon wordt gestimuleerd

Zonnestralen zorgen ervoor dat je vrolijker wordt. Als je zonnestralen op je krijgt of naar buiten kijkt en de zon schijnt, dan wordt het gelukshormoon endorfine aangemaakt. Je wordt er dus gelukkiger door! Je zult merken dat bij de eerste warme lente- of zomerdagen je humeur beter is dan met slecht weer. 

Leuke kleding aan

In de winter en in de herfst draag je voornamelijk lange en dikke kleding. Truien en lange broeken. Ook heb je daar nog een grote winterjas boven. Eén voordeel van dikke en lange kleding is dat niemand je buikje ziet. Je hebt in de winter tijd om dat summerbody te kweken. Die wil je dan ook wel laten zien in de zomer. En dat kan! Met korte jurkjes, broekjes en shirts kun je laten zien dat al dat zweten in de sportschool niet voor niks was.

Vakantie en leuke dingen doen

In de zomer doe je voornamelijk leuke dingen. Als het weekend zijn dit bijna 2 vakantiedagen. Veel mensen gaan leuke dingen doen in de zomer als het weekend is. Lekker naar het strand, terras of naar de stad toe. Er worden veel meer weekendjes weg geboekt in de zomer. Ook gaan verreweg de meeste mensen op vakantie in de zomer.