7 december 2021

Wat kun je allemaal met pontons?

2 min read
ponton

Het is niet iedereen bekend, maar een ponton is een veelgebruikt middel in het water. Ze zijn erg handig en daarom is het goed om te weten wat ze allemaal kunnen. Misschien heb je er zelf wel eens een ponton nodig. Of je bent gewoon nieuwsgierig naar wat die dingen op het water zijn en waar ze precies voor gebruikt worden.

Wat zijn pontons?

Wat je allemaal met een ponton kunt doen is leuk, maar eerst is het handig om te weten wat het is. Een ponton is een drijvend object waarop bijvoorbeeld hijskranen, steigers of andere constructies kunnen staan. Het is een platform dat blijft drijven en daardoor is het zo bruikbaar voor vele dingen. Voornamelijk voor werkzaamheden op het water zijn pontons een populair middel. Pontons worden vaak gehuurd, zoals bijvoorbeeld bij MMVK.

Werkzaamheden

Pontons lenen zich uitstekend voor werkzaamheden op of aan het water, omdat er makkelijk gewerkt kan worden als je een stevige ondergrond hebt, net zoals de grond. Er kunnen zware machines op staan. Ze bestaan in verschillende groottes, dus voor elk soort werk is het geschikt en biedt het voldoende werkruimte. Voor zowel de waterbouw als onderhoud eraan is het geschikt

Restaurant aan zee

Na een leuke strandwandeling, een middag zonnen of lekker gezwommen te hebben is het natuurlijk niks fijner dan een hapje te eten op het strand. Het mooie van een restaurant aan het water is de omgeving en daar zijn pontons nou net perfect voor. Je kunt pontons gebruiken als een soort extra ruimte voor tafels, omdat het platform stevig genoeg is en een ondergrond biedt voor mensen om erop te lopen. Zo zit je pas echt aan het water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *